Werkwijze2018-08-13T09:08:23+00:00

Werkwijze en technieken

Ieder mens heeft diep van binnen de behoefte om zich te ontwikkelen. Je hele leven blijf je hiermee bezig; ontwikkeling is een doorlopend proces. Toch gaat het niet altijd vanzelf. Waar loop je (steeds weer) tegenaan in je relatie, gezin, in je onderneming of op je werk? Wat wil je veranderen? Voor jezelf, je onderneming of in je omgeving? Ik luister met volle aandacht naar jouw veranderwensen en bied je deskundige begeleiding. Mijn aanpak is doelgericht, praktisch, zorgvuldig en vanuit wederzijds vertrouwen.

1.

Intakegesprek

Elke vorm van begeleiding begint met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierin bespreken we jouw beginsituatie, doel, verlangen of klacht en het traject dat jou daarbij kan helpen. Welke aanpak het beste bij jouw situatie of onderneming past bepalen wij samen na de intake.

Na deze eerste kennismaking bepaal jij of we samen een traject starten, of niet. Het draait immers om jou.

Direct een intakegesprek aanvragen

• Het is gratis
• Binnen 1 minuut geregeld
• Direct je eerste stap

2.

Aanpak

Gesprekken vormen de basis van jouw coachingstraject, daarnaast kunnen we met praktische oefeningen en gerichte thuisopdrachten dichter bij jouw doelen komen. Naast de gesprekken kunnen we trainingen en/of vitaliteitsprogramma’s inzetten. Mijn coaching is empathisch, intuïtief en pragmatisch. Tijdens de sessies wordt steeds je doel voor ogen gehouden, geëvalueerd en bijgesteld als dat nodig is.

Vanuit welke insteek je ook een traject aangaat, duurzaamheid in resultaat vormt de basis. Een traject hoeft niet altijd volledig, totdat het einddoel is bereikt, te worden doorlopen. Het kan zijn dat je besluit om eerder te stoppen, omdat je er klaar voor bent om zelfstandig je doel te bereiken.

3.

Afronding

Aan het einde van het coachingstraject bespreken we in een afrondend gesprek of de coachvraag vervuld is. Het kan zijn dat er zich nog andere thema’s aandienen waaraan je wilt werken. Als het traject naar wens is afgerond, nemen we afscheid van elkaar. Het inplannen van een nazorggesprek, als daaraan behoefte is, kan natuurlijk altijd.

Certificeringen en accreditaties

Methodieken

Om tot jouw kern te komen, maak ik gebruik van een aantal beproefde methodieken. Die beweging en inzicht brengen in zowel het verleden, heden als de toekomst. En lijf, hart en gedachtenpatronen aanspreken. Deze combinatie haalt de antwoorden op jouw coachingsvragen in jezelf naar boven.

Alle antwoorden bevinden zich namelijk al in jou, en soms heb je een sleutel nodig om erbij te kunnen. Die sleutel of een gedeelte ervan, bied ik jou. Heel veel praten is hierbij niet mijn aanpak, dat houdt alleen maar weg van de kern.

Een coaching met deze methodieken en bijbehorende technieken is uniek. Op een eenvoudige, krachtige en efficiënte manier wordt een blijvende verandering gerealiseerd. Resultaat? 100% zeker.

Neuro-Linguïstisch programmeren (NLP)

Wat is de invloed van onbewuste processen? Welke gedachtenpatronen, emoties en gedragingen leiden naar succes en welke juist niet? Bij het leren toepassen van NLP gaat het erom dat je ontdekt hoe je de dingen doet die je doet en hoe je deze kunt veranderen om een succesvoller, vrijer en zelfverzekerder persoon te worden. NLP geeft je inzicht in de manier waarop jij reageert op dat wat je waarneemt en hoe je dat effectiever kunt doen. Door NLP toe te passen kun je je eigen succes leren begrijpen en vasthouden. Ik ben internationaal gecertificeerd Master Practitioner NLP en trainer NLP.

Transactionele Analyse (TA)

Ieder mens trekt al op jonge leeftijd emotioneel gekleurde conclusies over zichzelf, mensen in zijn omgeving en over de wereld waarin hij leeft. Deze conclusies worden gebaseerd op ervaringen tijdens onze eerste levensjaren. Wie zit er op de stoel als je communiceert, denkt of voelt: het kind, de ouder of de volwassene? TA geeft op een praktische manier inzicht in je drijvende en remmende krachten. Je gaat ervaren welke bevrijdende keuzes en veranderingen je daarin kunt maken.

Time Line Therapie

Ons onbewuste heeft het beste met ons voor. Deze technieken begeleiden je onbewuste in het neutraliseren van onbewuste vervelende, lastige en daarmee vrijwel altijd ongewenste emotionele reacties. Reacties van boosheid, verdriet, angst, schuld en gekwetstheid. Time Line Therapy™ maakt belemmerende emoties en beslissingen los. Je laat de ballast achter en neemt de lering uit het verleden juist mee naar het nu. Wil Op een eenvoudige, krachtige en efficiënte manier wordt een en blijvende verandering gerealiseerd.  Wat er is gebeurd veranderd niet, wel de negatieve invloed ervan op je huidige leven.

Rationeel-emotieve Therapie (RET)

De RET is een eenvoudige methode en is tegelijkertijd heel diepgaand methode. Deze aanpak help je bij  veeleisende of frustrerende niet-helpende gedachten. In deze gedachten blijven geloven kost energie en doet afbreuk aan je zelfvertrouwen. De RET nodigt je uit deze gedachten bewust te maken, te onderzoeken en ze uit te dagen. Zodat je uiteindelijk de werkelijkheid kan zien en accepteren zoals hij is. Niet zonder meer, maar wel zodat jij er relaxter mee om kunt gaan.

Systemisch werken/opstellingen

Systematisch werken maakt verstoorde verhoudingen binnen systemen (familie en organisaties) zichtbaar. Ons hele leven zijn we lid van groepen. De dynamiek van en de verstrengeling met ons ‘systeem van herkomst’ klinkt in onszelf door. Iedereen heeft zijn eigen plek in het systeem en er is sprake van een ordening. Het op een diep niveau leren kennen van de eigen plek, de plek van anderen en de acceptatie hiervan, kan tot veel inzicht en verandering leiden.

Energetisch lichaamswerk

Door geleide meditaties ga je uit je hoofd en kom je in dieper contact met je lichaam. Blokkades, pijn, stress of temperatuurverschillen worden dan beter voelbaar. Deze ervaring kan verlichtend en ontspannend werken en helpt je om opgeslagen ervaringen te verwerken.

Desgewenst worden de technieken gecombineerd en aangevuld met Mindfulness en Hypnose.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Ik werk samen en voor gerenommeerde partijen zoals:

“Nature does not hurry yet everything is accomplished.”

Lao Tzu