Werkwijze en technieken

Coaching, training en procesbegeleiding is bij Be a better you is gebaseerd op Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), een methodiek die zijn wortels in de psychotherapie heeft liggen en wereldwijd gebruikt wordt door trainers, sprekers, artsen en leraren. Met concrete technieken helpt NLP je bewust te van automatische denk- en gedragspatronen, zodat je deze kunt ombuigen tot patronen die voor jou beter resultaat opleveren. NLP-coaching is een effectief middel om je doelen te bereiken, of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, onafhankelijkheid, geluk, acceptatie, zelfvertrouwen of gezondheid.

Ieder mens is uniek, en daarom is ontwikkeling voor iedereen anders. Ik pas de technieken aan op jouw persoonlijkheid en samen met jou aan de slag om jouw kracht aan te boren en te bevrijden. Omdat persoonlijke ontwikkeling nooit ‘af’ is, maar je hele leven doorgaat, is het doel jou de handvatten aan te reiken waarmee je ook in de toekomst jezelf op ontspannen wijze kunt ontwikkelen. 

1.

Intakegesprek

Elke vorm van begeleiding begint met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierin bespreking we jouw beginsituatie, doel, verlangen of klacht en het traject dat jou daarbij kan helpen. Welke aanpak het beste bij jouw situatie of onderneming past bepalen wij samen na de intake. Dit is zo bij elke vorm van ontwikkeling; coaching, training en procesbegeleiding.

Na deze eerste kennismaking bepaal jij of we samen een traject starten, of niet.

Het draait immers om jou bij Be a better you

Be better, be you

Direct een intakegesprek aanvragen

• Het is gratis
• Binnen 1 minuut geregeld
• Direct je eerste stap

2.

Aanpak

Gesprekken vormen de basis van jouw coachingstraject, daarnaast kunnen we met praktische oefeningen en gerichte thuisopdrachten dichter bij jouw doelen komen. Naast de gesprekken kunnen we andere werkvormen inzetten. Mijn coaching is empathisch, intuïtief en pragmatisch. Tijdens de sessies wordt steeds je doel voor ogen gehouden, geëvalueerd en bijgesteld als dat nodig is.

Vanuit welke insteek je ook een traject aangaat, duurzaamheid in resultaat vormt de basis. Een traject hoeft niet altijd volledig, totdat het einddoel is bereikt, te worden doorlopen. Het kan zijn dat je besluit om eerder te stoppen, omdat je klaar voor bent om je doel te bereiken.

Ook in training, opleiding en procesgebeleiding ga ik voor persoonlijk en betrokken trajecten welke op maat samengesteld worden. 

3.

Afronding

Aan het einde van het coachingstraject bespreken we een afrondend gesprek of de coachvraag is vervuld. Het kan zijn dat er zich nog andere thema’s aandien waaraan je wilt werken. Als het traject naar wens afgerond is, nemen we afscheid van elkaar. Het inplannen van een nazorggesprek, als vaste behoefte is, kan natuurlijk altijd.

Ook in opleiding, opleiding en procesgebeleiding is eindevaluatie naar behoefte. 

Afronding of de start

Natuurlijk ben je niet klaar als je klaar bent, Volgens het 70/20/10 principe vindt het echte leren plaats door het te doen.

Doe, leer, creeer. Val sta op en doe het weer. Laat je inspireren! 

Certificeringen en accreditaties

Methodieken in Coaching, training en procesbegeleiding

Om tot de kern te komen, maak ik gebruik van een flink aantal beproefde methodieken. Die beweging en inzicht brengen in zowel het verleden, heden als de toekomst. En lijf, hart en gedachtepatronen aanspreken. Deze combinatie haalt de antwoorden op jouw coachingsvragen in jezelf naar boven. 

Alle antwoorden zich namelijk al in jou, en soms heb je een sleutel nodig om erbij te kunnen. Die sleutel of een gedeelte ervan, bied ik jou. Be better, be you. Veel praten is hierbij niet mijn aanpak, dat houdt alleen maar weg van de kern.

Een coachingstraject met deze methodieken en bijbehorende technieken is uniek. Op een eenvoudige, nieuwe manier wordt een blijvende verandering. Resultaat? 100% zeker.

Ook in training en proesbegeleiding maak ik gebruik van mijn hoofd, hart en onderbuik. Ik heb de levenservaring van een veertiger met een frisse blik en jaren ervaring heeft in coaching, training en persoonlijke ontwikkeling.
Dat alles gecombineerd met humor, een aanpakkers mentaliteit en een positieve
insteek maakt mij mij.

Neuro-Linguïstisch programmeren (NLP)

Wat is de invloed van onbewuste processen? Welke gedachten patronen, emoties en gedragingen leiden naar succes en welke juist niet? Bij het leren toepassen van NLP gaat het erom dat je ontdekt hoe je de dingen doet die je doet en hoe je deze kunt veranderen om een ​​succesvoller, vrijer en zelfverzekerder persoon te worden. NLP geeft je inzicht in de manier waarop jij reageert op dat wat je waarneemt en hoe je dat effect kunt doen. Door NLP toe te passen kun je je eigen succes leren begrijpen en vasthouden. Ik ben internationaal gecertificeerd Master Practitioner NLP, NLP-coach en trainer NLP.

NLP is een combinatie van technieken gebaseerd op de leer van succes. Wat maakt dat het bij de een zo loopt en bij de nader zo. Met concrete technieken helpt NLP je bewust te van automatische denk- en gedragspatronen, zodat je deze kunt ombuigen tot patronen die voor jou beter resultaat opleveren. NLP-coaching is een effectief middel om je doelen te bereiken, of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, onafhankelijkheid, geluk, acceptatie, zelfvertrouwen of gezondheid.

M-braining

mBraining is gebaseerd op eeuwenoude wijsheidstradities in combinatie met de meest recente neuro-wetenschappelijke onderzoeken naar onze 3 belangrijkste neurale netwerken in ons hart, onze hersenen en onze buik. Het resultaat is een verbluffend simpele maar zeer effectieve nieuwe methodiek om in contact te komen met de eigen intuïtie en wijsheid en zodoende mensen te helpen een bewuster, zinvoller, gelukkiger en actiever leven te leven.

mBraining is 4 jaar gelden ontwikkeld door de Australiërs Grant Soosalu & Marvin Oka, inmiddels is deze training overgewaaid naar alle continenten en zijn vele duizenden therapeuten, managers maar juist ook ‘gewone’ mensen die willen werken aan persoonlijke ontwikkeling, overtuigd en enthousiast over de resultaten van deze nieuwe systematiek.

Transactionele Analyse (TA)

Ieder mens trekt al op jonge leeftijd emotioneel conclusies over zichzelf, mensen in zijn omgeving en over de wereld waarin hij leeft. Deze conclusies worden gebaseerd op ervaringen tijdens onze eerste levensjaren. Wie zit er op de stoel als je communiceert, denkt of denkt: het kind, de ouder of de volwassene? TA geeft op een praktische manier inzicht in je drijvende en remmende krachten. Je gaat ervaren welke bevrijdende keuzes en je kunt maken.

Time Line Therapie

Ons onbewuste heeft het beste met ons voor. Deze technieken zijn je onbewuste in het neutraliseren van onbewuste vervelende, lastige en daarmee bijna altijd ongewenste emotionele reacties. Reacties van boosheid, verdriet, angst, schuld en gekwetstheid. Time Line Therapy ™ maakt belemmerende beslissingen en beslissingen los. Je laat de ballast achter en neemt de lering uit het verleden juist mee naar het nu. Wil Op een eenvoudige, een en andere manier wordt een en blijvende verandering gerealiseerd. Wat is veranderd niet, wel de negatieve invloed ervan op je huidige leven.

Systemisch werken / opstellingen

Systematisch werken maakt verstoorde verhoudingen binnen systemen (familie en organisaties) zichtbaar. Ons hele leven zijn we lid van groepen. De dynamiek van en de verstrengeling met ons ‘systeem van herkomst’ klinkt in onszelf door. Iedereen heeft zijn eigen plek in het systeem en er is sprake van een ordening. Het op een diep niveau leren kennen van de eigen plek, de plek van anderen en de acceptatie hiervan, kan tot veel inzicht en verandering leiden.

Energetisch lichaamswerk

Door geleide meditaties ga je uit je hoofd en kom je in dieper contact met je lichaam. Blokkades, pijn, stress of temperatuurverschillen worden dan beter voelbaar. Deze ervaring kan verlichtend en ontspannend werken en helpt je om opgeslagen ervaringen te verwerken.

Desgewenst worden de technieken gecombineerd en aangevuld met Mindfulness  en Hypnose .

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Ik werk samen en voor gerenommeerde partijen zoals:

“Nature does not hurry yet everything is accomplished.”

Lao Tzu