Dromen waar maken dat willen we allemaal, toch?

5 tips voor de eerste stap.

Tip 1 – Bepaal je doel
Je dromen en doelen zitten buiten je comfort zone. Met de eerste stap bepaal jij de actie, richting en focus om jouw doelen te bereiken. Het is nog niet zo gemakkelijk, en dat is maar goed ook. Weet, voel en beleef dat wat jij echt wilt bereiken.

Tip 2 – Bepaal je eindresultaat
Focus op dat wat jij wilt, breng je resultaat, jouw ondersteuning en jouw obstakels, om daar te komen waar jij wilt zijn, zo volledig mogelijk in beeld. Hoe weet je dat jij jouw doel bereikt hebt? Maak je resultaat zo zichtbaar en tastbaar mogelijk.

Tip 3 – Kom in actie
Doe wat je moet doen. Zorg voor de nodige inspanning. Resultaten zonder inspanning geven je immers geen voldoening. Eerst zaaien, water geven, verzorgen en dan oogsten.… Maak de weg naar jouw doel leuk! Actie is de gewoonte van mensen die excelleren en genieten van dat wat ze doen.

Tip 4 – Zorg voor focus en energie
Richt je aandacht op jouw doel, jouw zo aantrekkelijk mogelijke doel. Een doel vol energie. Zie, hoor, voel en beleef dat wat jij nodig hebt om jouw dromen de waarheid te maken. Focus is het ultieme instrument. Jouw aandacht en energie zijn de meest krachtige voertuigen op jouw weg van droom naar succesvol gerealiseerd doel. Je lichaam is je middel, dus zorg er goed voor. Ben flexibel; even een tegenslag? Er is geen falen er is alleen feedback. Haal je lering uit de situatie en zet de volgende stap.

Tip 5 – Maak je dromen waar
Het zijn jouw dromen… maak ze waar. Pas dat wat jij belangrijk vindt aan, aan dat wat jij wilt bereiken, omdat jij weet wat het je oplevert. Daarmee motiveer je jezelf en doe jij jezelf eer aan. Praat positief en bekrachtigend tegen jezelf en over je doel. Dit helpt je vooruit in de richting van jouw doel.

Wat ga jij doen? Blijft je droom een droom of kom je in actie?

“Een droom is een voorgevoel van iets dat je kunt bereiken anders zou het je droom niet zijn.”
– Goethe –

Is het nog niet zo gemakkelijk? Heb je steun nodig bij het in het in beeld brengen of bereiken van jouw doel? Zet dan vandaag de eerste stap en contacteer mij. Heb je nog geen doel? Dan is dat je eerste doel.