Het antwoord op de meeste vragen ligt in jezelf. In het hier en nu. Als je dit benaderen kunt op de manier zoals de natuur het benadert win je al veel.

Met de snelheid van het dagelijks leven vliegt de tijd voorbij. Een dag is zo voorbij, een week ook en voor je het weet is de winter alweer voorbij. Hierdoor kun je nog weleens vergeten om bewust stil te staan bij jezelf en dat waar je mee bezig bent.

5 vragen om jezelf zo nu en dan te stellen om wat bewuster te leven.

Vraag 1: Haal ik nu het beste uit mezelf?
Doe ik nu datgene wat mij blij maakt? Ben je gelukkig? Kun jij je geluk en blijdschap ervaren of zit daar iets in de weg?

Vraag 2: Leef ik in het nu?
Hoera het is vandaag! Of leef jij met de gedachte van gisteren of morgen? Het verleden is de fundering van het nu en het nu zal je helpen om de toekomst verder te bouwen. Voorkom dat je continu bezig bent met andere momenten dan het nu en vergeet te genieten van dat wat er nu is.

Vraag 3: Wat is je doel? Waar ligt je focus?
Doelen kunnen je leven betekenis geven. Investeer jij in jouw toekomst? Doelen bereiken gaat niet vanzelf, het vraagt focus en actie. Wat is de kleinst mogelijke grote stap voor jouw doel?

Vraag 4: Hoe is het met je energiebalans?
Sta jij in je kracht? Hoe is het met je evenwicht? Krijg je energie of geef je energie? Te veel geven levert je stress op met alle gevolgen van dien. Alleen nemen is ook niet oké. Levert dat wat je doet je energie op of kost het je vooral energie? En is dat, wat jij wilt?

Vraag 5: Houd ik van mezelf?
Wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Je hoeft niet dol op jezelf te zijn en je kunt jezelf wel afvragen of je jezelf accepteert zoals je bent. Zowel je positieve als je negatieve kanten. Weet je wat je nodig hebt? Geef je dat aan? Kom je voor jezelf op? Doe je de dingen die je doet omdat je ze zelf wil doen, of omdat je denkt dat anderen het van je verwachten? Het is jouw leven, niet dat van een ander. Wie zit er aan het stuur van jouw bus?

Vragen die je aan zelf mag stellen; het antwoord op de meeste vragen ligt in jezelf. Be a better you ondersteund je graag in dit traject.